zaterdag 27 november 2010

Reviewzaterdag 2 => Statik Selektah & Termanology - 1982

De afgelopen weken zijn er behoorlijk wat platen uitgekomen en het grappige is dat ze allemaal ook nog behoorlijk dope zijn. Ik heb Celph Titled & Buckwild al uitgebreid besproken, evenals The Left, maar er zijn nog meer nieuwe platen die regelmatig een draaibeurt krijgen in huize Voszz. De reviews die onderdeel zijn van mijn reviewzaterdag zijn ook meer albumtips dan reviews. Nou ja fuck it, enjoy!

Statik Selektah & Termanology – 1982

“The year was 82. Lawrence, Massachusetts. Same year as the Air Force One, Wildstyle, Michael Jackson’s Thriller. It’s a good year. And you know, seeing that we grew up off that Gang Starr, Pete Rock and CL Smooth, Kool G Rap and Polo, I think Hip Hop needs a new duo..
Met deze woorden van Statik Selektah opent het album 1982. Ik ben zelf ook van 1982, dus ik digg het intro, maar de lat die ze met deze woorden erg hoog leggen, weten ze nergens te overtreffen. Dit geeft niet, want alsnog blijft er een dope album over.

Statik Selektah is geen Premier en ook geen Pete Rock en Termanology is geen Guru en ook geen Kool G Rap. De heren zijn wel goed in het ding dat ze doen en brengen een overtuigend album.

Termanology begint direct na de openingswoorden te spitten alsof zijn leven ervan afhangt. Hij is hongerig. Dit houdt hij het hele album vol. Op de laidback boombap beats van Statik Selektah komt Termanology erg goed tot zijn recht. Al wordt hij wel continue overklast door alle gastrappers op het album. Lil’ Fame, Inspectah Deck, Saigon, Freeway, Styles P, Bun B en vooral Xzibit zijn allemaal doper dan Termanology. En als ik dat gegeven analyseer, moet ik concluderen dat Termanology’s flow & delivery gewoon niet karakteristiek genoeg zijn. Hij spit op elke track hetzelfde en ondanks dat hij zeker dope verses heeft en af en toe een “oooh-moment” in me los maakt, is het net niet genoeg.

Statik Selektah is een expert in het maken van beats die de rapper erop doen schijnen. Van die beats die je hoofd op en neer doen bewegen, maar niet alle aandacht opeisen. Perfect dus voor een producer/rapper combinatie als deze.

1982 is een album dat je opzet als je iets aan het doen bent. Afwassen, autorijden, de was ophangen, dat soort dingen. Op zulke momenten is 1982 perfect. Gewoon een lekker album met lekkere Hip-Hop tracks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten