woensdag 8 maart 2017

Stemmen op Wilders?

De verkiezingen naderen en nog steeds staat de PVV gigantisch hoog in de peilingen. Het is voor mij onvoorstelbaar dat zijn partijprogramma wordt gepikt. Een A4’tje waarop de meest vreemde dingen staan en heel veel belangrijke onderwerpen ook niet staan.


En dan laat ik de islam nu nog even buiten beschouwing.

Als je Wilders overweegt, heb je een hekel aan de islam en dat is je goed recht, maar heb je onderstaande vragen ook al voor jezelf beantwoord?



Vind je het leuk om naar het theater te gaan, of naar een poppodium voor optredens?
Nou, dat kun je wel vergeten als Geert aan de macht komt, want hij zegt dit in zijn verkiezingsprogramma:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz


Geniet dus nog maar even van Douwe Bob en Chef’s Special, straks kan het op de meeste plekken niet meer.


Vind je het Rijksmuseum een belangrijk onderdeel van Nederland?  
Geert niet. Hij heeft een hekel aan musea:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz


Dit terwijl deze musea (naast Rijks, oa. ook Van Gogh museum & Anne Frankhuis) er wel voor zorgen dat Schiphol floreert, hotels volgeboekt worden, restaurants kunnen bestaan en toeristenshops inkomen hebben. Er zijn ontzettend veel Nederlanders afhankelijk van toerisme. Als deze musea niet door kunnen, wat betekent dit voor onze hele toeristische sector?




Ben je een beginnende artiest of speel je in een beginnende band? Probeer je naam voor jezelf te maken door mee te doen aan regionale platformen als de Haarlemse Rob Acda Awards? Of de Utrecht Popprijs? Of het landelijke Grote Prijs van Nederland?
Nou, dat kun je wel vergeten als Geert aan de macht komt, want Wilders wil niet dat de kunstsector blijft voortbestaan:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz


En om het even heel helder te maken:
  • Rob Acda Awards kan niet bestaan zonder geld van de gemeente Haarlem. Kijk maar.
  • De Utrecht Popprijs krijgt geld van de gemeente Utrecht. Kijk maar.
  • De Grote Prijs van Nederland wordt door meerdere instellingen gesubsidieerd, waaronder het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Kijk maar.


En onder Wilders vervallen die subsidies en vervallen dus die evenementen, waardoor je als beginnende band veel moeilijker aan je shows komt.




Vind je het klimaat een beetje belangrijk? Je vindt GroenLinks nog iets te extreem, maar je hebt wel het gevoel dat je voor de kinderen van je kinderen nog een aarde wilt overhouden?
Ok, daar heeft Geert heel veel schijt aan, als je kijkt naar deze standpunten:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz
  • Halvering motorrijtuigenbelasting


Wilders heeft geen kinderen. Ik overigens ook niet. Maar het zou kunnen verklaren waarom hij er zo een egoïstisch wereldbeeld op na houdt.




Vind je het belangrijk om als rijk land ook iets te doen voor de arme landen? Landen die hun bevolking niet kunnen voorzien van voedsel of water?
Ok, Geert vindt dat niet, die kijkt alleen maar naar Nederland:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz


Wist je trouwens dat ontwikkelingshulp goed voor de economie is? Uit een onderzoek van IOB uit 2014 bleek dat ongeveer 70 tot 90 procent van elke euro bilaterale ontwikkelingshulp die Nederland geeft, terugkomt door een stijging in de export. Dat levert rond de 15.000 banen op.




Vind je het prettig om programma’s gratis terug te kijken met de programma gemist optie? Vind je het irritant dat je voor programma’s van RTL wel moet betalen?
Als het aan Geert ligt, wordt alles RTL:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz


Als alles RTL wordt, dan verdwijnt dus de optie om gratis je programma’s terug te kijken. Overal moet dan aan verdiend worden.


En wat nog veel erger is, diverse platformen en programma’s zullen verdwijnen, omdat deze in een het kijkcijfer-geweld onvoldoende scoren om adverteerders aan zich te kunnen binden.


101 Barz, radiostation FunX, 2doc en ook Powned zullen zeker verdwijnen. Gewoon omdat ze onvoldoende aantrekkelijk zijn voor adverteerders. Het landschap op de radio en televisie verandert in een eenheidsworst waarbij dezelfde kutmuziek, ruzies met buren, de 80ste editie van the voice en reallife soaps van Barbie en Sterretje de dienst uitmaken.




Ok, misschien schets ik een iets te negatief beeld, maar er is een reden dat mijn oude zender Juize FM niet interessant meer was voor Radio 538 en daardoor nu een stille dood is gestorven; geld van adverteerders.


Vind je het belangrijk om te weten waar een politieke partij precies op gaat besparen voordat je erop stemt?
Geert vindt dat niet. Hij neemt niet de moeite om aan debatten mee te doen, geeft nergens aan hoe hij alles wil realiseren en heeft zichzelf een opening gegeven in zijn verkiezingsprogramma:
  • Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz


Hij wil geen geld meer naar “enz” laten gaan. Wat zou er onder die enzovoorts vallen? Speeltuintjes voor kinderen? Gevaarlijke kruispunten minder gevaarlijk maken? Sportverenigingen? Het kan allemaal. Als je transparantie ook maar een beetje belangrijk vindt, moet je echt niet op Wilders stemmen.




Is stemmen op Wilders een goed idee?
Nee. Echt niet. Hoe zit het eigenlijk met de volgende onderwerpen?


  • Baanzekerheid => PVV heeft er niets over geschreven in het verkiezingsprogramma, maar diende wel een motie in om CAO’s niet langer bindend te maken voor werkgevers. Dit betekent dat alle afspraken tussen werknemers en werkgevers over bijvoorbeeld pauzetijden, salarissen en pensioenen niet heilig meer zijn. PVV wil bedrijven dus meer macht geven en werknemers hebben het maar te slikken.


  • Bijstand => de armste armen van Nederland krijgen als het aan de PVV ligt in de meeste gevallen geen bijstand meer.


  • Heb je schulden? => PVV wil de schuldhulpverlening beperken tot één streng en leerzaam traject. Er mag maximaal één keer gebruik worden gemaakt van schuldhulpsanering. Fuck you naar heel veel Nederlanders dus.




PVV is dus echt een kutidee. Maar echt een verschrikkelijk kutidee.

Ik snap dat je niet direct kiest voor GroenLinks. Ook al zou je dat wel moeten doen. Maar echt; kies iets anders dan PVV. Ik smeek het je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten