dinsdag 7 maart 2017

CD-Tip: Ocean Grove - The Rhapsody Tapes

2017 is nog jong, maar ik wil toch even je aandacht voor 1 van de beste releases van dit jaar: The Rhapsody Tapes van Ocean Grove.



Ocean Grove is een metalcore band uit Australiƫ en waar ik zei metalcore, bedoel ik eigenlijk nu-metal en waar ik nu-metal zei, bedoel ik rock en waar ik rock zei, bedoel ik grunge. Stop de tijd. Ocean Grove is eigenlijk gewoon een band. Zonder hokje. En dat maakt The Rhapsody Tapes een van de meest toffe releases die ik de laatste tijd heb gehoord.

Het ene moment luister je naar snelle metalcore, zoals landgenoten Parkway Drive dat maken, en het volgende moment luister je naar een refrein dat zo van een Silverchair album lijkt te komen. Ocean Grove heeft alle genres in een blender gegooid en daar een zeer goed en smakelijk brouwsel van weten te maken. Raps, beats & scratches gaan op dit album hand in hand met een eerbetoon aan Kurt Cobain dat weer hand in hand gaat met het beste Korn nummer dat Korn niet zelf maakte.

Maar begrijp me goed, The Rhapsody Tapes bevat meer dan kopietjes of nummers die aanspreken vanwege de gelijkenis met hun invloeden. Dit album bevat uitstekende songs die beklijven. Met een eigen sound. De structuur van iedere song is anders, maar de band heeft zich wel gespecialiseerd in sterke refreinen. Deze trekken je echt de emotie in. En hierdoor blijf je ook graag luisteren. Vooral op The Wrong Way en Mr Centipede weet Ocean Grove te raken.

Het album beukt net zo hard als dat het een melancholische sfeer oproept. En alles daar tussenin. En wat dat betreft is The Rhapsody Tapes een album dat prima bij me past en dat je eigenlijk gewoon even een kans moet geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten