zondag 24 april 2011

Boventoon weekend deel 3

Een keer paar jaar reis ik met mijn vrienden naar een vrijstaand vakantiehuisje ergens in Nederland om te werken aan beats, raps, tracks en het album.

Zondag 24-04 - Dag 3
Brak wakker geworden. Maar inmiddels wel weer opgeknapt dankzij een goed ontbijt van Snoop en Senseo koffie. Gisteren zijn de nodige tracks opgenomen en de nodige beats gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal concepten bedacht.

Ik ben zeer positief over "Big Macs & Bananen". Deze track heb ik gisteren opgenomen. De beat is heel hard geworden en de verses passen er goed bij. Ik denk dat deze track binnenkort te horen zal zijn op het nieuwe Sluwe Voszz (& Noot) album.


Vandaag staat in het teken van spijkers met koppen. Op het moment van schrijven, staan we op het punt de track "Pijn" op te nemen. Iedereen heeft zijn verses af en de beat is een enorme klapper van Nootjepaps. Dé beat heet "Sloopdrang" en dat is ook precies wat je wilt doen als je de beat hoort, iets slopen.

Zometeen ga ik werken aan het concept "Ik kan niet slapen" op wederom een keiharde Nootjepaps banger. Dit belooft nog wat voor de liveshows.

zaterdag 23 april 2011

Mr Ghostman is jarig!

Gefeliciteerd neef!

Check hem via www.mrghostman.com...


Boventoon weekend deel 2

Een keer paar jaar reis ik met mijn vrienden naar een vrijstaand vakantiehuisje ergens in Nederland om te werken aan beats, raps, tracks en het album.

Zaterdag 23-04 - Dag 2
Het is het begin van de middag als ik dit schrijf, maar het voelt nog als ochtend. Gisternacht, nee ochtend zijn we tot 6 uur doorgegaan. Op een ille Noot & Dubbele beat zijn Mighty, Noot, Cent en ik tekeergegaan met raps. Snoop nam de zang in het refrein voor zijn rekening. Om 6 uur stonden alle takes erop. Tot die tijd zijn we meermalen stuk gegaan. Zowel stuk als in lachen, als stuk als in dronken. Een prima weekend, die een keiharde banger heeft opgeleverd. Mighty is deze op het moment van schrijven aan het afmixen.

Noot, Snoop en ik werken nu aan de track Big Macs & Bananen. De lyrics hiervan bestonden al en heb ik net een beetje herschreven. Daarnaast heb ik er een derde verse aan toegevoegd. Het couplet is qua beat nu af en Noot & Snoop buigen zich over het refrein.



Cent zit in de tuin te werken aan lyrics op zijn eigen beat. Het is immers lekker weer, dus buiten zitten is geen straf. Ik zit binnen en ga zometeen aan de slag met het recorden van mijn raps. Pfff. Die beat begint doper en doper te worden, terwijl ik hier zit. Deze zou zomaar mijn aankomende album kunnen gaan halen.

Wat er verder nog op de planning staat, weet ik niet. We laten ons leiden door de inspiratie.

vrijdag 22 april 2011

Boventoon weekend deel 1

Een keer paar jaar reis ik met mijn vrienden naar een vrijstaand vakantiehuisje ergens in Nederland om te werken aan beats, raps, tracks en het album. Zo ook dit jaar. Aanwezig dit jaar zijn Noot (rapper/producer), Centiment (producer), Mighty Mexoi (gitarist/producer), Dubbele Dee (dj/producer), Snoop (toetsenist/producer) & ondergetekende als rapper. Samen vormden we ooit Boventoon, dus vandaar het Boventoon weekend. Het doel? Muziek maken from scratch. Elkaar voeden met creativiteit. Op naar dope tracks!

Vrijdag 22-04 - Dag 1
We zijn net aangekomen in het huisje. In Veerle, provincie Zeeland. In de wijde omgeving is geen levende ziel te bekennen, dus dat betekent dat we tot diep in de nacht doorkunnen. De hele set up staat nu en Noot is bezig de eerste beat van het klappen.


Ik ben nu vooral wat concepten aan het uitdenken op Noot & Cent beats die nog op mijn usb-stick staan. Op die manier kunnen we snel en efficient werken dit weekend en hoeven we niet te lang stil te staan.

Dit weekend beschikken we over 4 laptops, 1 PC en nog wat telefoons. Iedereen kan dus tegelijk werken. Ik heb er zin in en ga nu gelijk aan een lyric werken.

zaterdag 9 april 2011

Voetbal is kunst

Ik heb echt een hekel aan Powned. Alles dat ik daar tot nu gezien heb, doet me vaak braken, hoofdschudden en razendsnel wegzappen. Maar ineens hebben ze deze week een juweel van een programma uitgezonden: Heilig Gras.

Het format is simpel: een interviewer en een voetballer kijken naar doelpunten, aannames en passjes en praten vervolgens over die doelpunten, aannames en passjes. Voetbal tot kunst verheven. Iets dat in alle reguliere voetbalpraatprogramma's veel te weinig gebeurt. Dit is een programma voor de echte liefhebber. Dit toont waarom je van voetbal houdt.

De interviewer is Henk Spaan. In deze eerste aflevering is Robin van Persie de voetballer. Ik hoop dat er nog veel voetballers aan de beurt gaan komen.

Get Microsoft Silverlight Of bekijk de flash versie.

woensdag 6 april 2011

Killarmy is terug!

Killarmy is reunited en terug met een nieuwe single! Het was al een tijdje bekend dat Killarmy bezig was met een nieuw album dat mogelijk "6 Men Wetting" gaat heten, en de release daarvan lijkt nu steeds dichterbij te komen.

Na Silent Weapons For Quiet Wars (1997), Dirty Weaponry (1998) en Fear, Love & War (2001) gingen de leden hun eigen kant op en brachten alle members diverse platen uit. Regelmatig waren de mc's te gast op elkaars plaat, maar van een echte reunie was nooit sprake. Nu is daar verandering in gekomen met de single "One Shot" die geproduceerd is door de vaste Killarmy producer 4th Disciple.

De Wu-Tang groep Killarmy heeft menigmaal mijn speakers geteisterd en ik kan dan ook persoonlijk niet wachten op meer nieuw materiaal van 4th, Beretta, Shogun, Islord, 9th & Dom. Het is jammer dat we Killa Sin moeten missen op deze plaat, omdat hij nog steeds in de gevangenis zit.

Luister nu naar Killarmy - One shot:

maandag 4 april 2011

Track van het moment => Dog shit

Zomaar was daar zondagavond ineens deze aankondiging op diverse websites: Mobb Deep ft. Nas - Dog shit (produced by The Alchemist): Coming soon. Het bericht kwam tot mij via twitter.

Ik kreeg direct een soort kriebel in mijn buik. Hoe lang is het wel niet geleden dat Mobb Deep & Nas samen een joint hebben gedaan? Hoe zou het klinken? Zou het rauw zijn of poppy? Zou dit de terugkeer kunnen zijn van Queensbridge als de familie die het was? Is het wel echt een nieuwe track? Hoe zou Prodigy van Mobb Deep klinken na zijn gevangenisstraf? Wat voor beat heeft The Alchemist gemaakt voor deze bijzondere reunie? Hoe klinkt Nas? En nog een aantal van dit soort vragen schoten onmiddelijk door mijn hoofd.

Mobb Deep & Nas zijn als vlaggendragers van de Queensbridge Hip-Hop scene verantwoordelijk voor een hoop classics, maar bleken met elkaar toch een soort haat/liefde verhouding te hebben. De ene keer vrienden, de andere keer niet. Nu gelukkig weer wel en ik kon gisteravond niet wachten deze shit te luisteren.

Gelukkig hebben ze de spanning niet onnodig lang opgebouwd en kon ik vandaag de track al beluisteren en mijn eigen vragen beantwoorden:

Hoe lang is het wel niet geleden dat Mobb Deep & Nas samen een joint hebben gedaan?
11 jaar.
Hoe zou het klinken?
Als een echte QB anthem.
Zou het rauw zijn of poppy?
Fuckin RAUW!
Zou dit de terugkeer kunnen zijn van Queensbridge als de familie die het was?
Zo klinkt het wel.
Is het wel echt een nieuwe track?
100%, Nas zegt in zijn verse: "Welcome home P..." Gezien Prodigy net uit de gevangenis komt, is het een onlangs geschreven line.
Hoe zou Prodigy van Mobb Deep klinken na zijn gevangenisstraf?
Als P ten tijde van Burn (hard!).
Wat voor beat heeft The Alchemist gemaakt voor deze bijzondere reunie?
Een meeslepende banger die straat en goot ademt. Hip-Hop zoals alleen gemaakt kan worden in QB. Een simpele, maar pakkende loop, harde drums, aangevuld met accenten (drumroffels, maracas). Love this shit!
Hoe klinkt Nas?
Pffff.

Luister de track nu hier:

Of download hem hier: http://hulkshare.com/2e6lbmcwreij