donderdag 30 december 2010

Plaat van het moment => Hood Scripturez

Shabazz The Disciple & DJ Extremidiz - Hood Scripturez


Houd jij van gelikte shit? Van overgeproduceerde tracks? Van Lil' Wayne, Lil Jon, Usher-achtige shit? Houd jij van een feilloze sound? Houd jij van autotune, van clean, van R&B refreintjes? Stop dan nu met lezen.
De nieuwe plaat van Shabazz is rauw, hard, ongepolijst, af en toe slecht afgemixt, soms overstuurd, maar bovenal weer gruwelijk dope!

Shabazz The Disciple is al lang 1 van mijn favoriete mc's en op Hood Scripturez maakt hij dit weer helemaal waar. Bazz neemt geen blad voor de mond en brengt zijn verhalen met dope flows en typische Shabazz-zangflow. De topics variƫren van (street)knowledge tot politiek, tot conspiracy theories die je gewoon gaat geloven door de overtuiging van de mc.

De beats van DJ Extremidiz zijn niet geniaal, maar zijn perfect voor Shabazz en ondersteunen de lyrics op de juiste manier. De beats zijn rauw, boombap en bevatten vooral klassieke samples. Een lekkere Wu-sound dus. De ene beat is een keiharde klapper en de andere brengt een wat meer melancholische sfeer. Hierdoor kan Shabazz zijn emotionele straatverhalen kwijt, maar ook de politiek van Bush genadig hard afmaken.

Maar het belangrijkste is dat Shabazz the Disciple “1 of the illest who ever did it on the mic” blijft. Dit komt maar door 1 ding: emotie. Shabazz maakt pure Hip-Hop, is lyrical gruwelijk en rapt met emotie. Emotie. En ook op Hood Scripturez brengt hij die emotie. Je hoort gewoon de passie voor Hip-Hop en in tracks als "Self Defense" of "Higher Clemency" weet Shabazz mij zelfs te roeren.

With that being said... Shabazz for President!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten